maanantai 21. heinäkuuta 2014

Työt on ohi ja loma maistuu =)

Nyt on työt mun osalta vihdoin ohi täällä Japanissa!
Kyllä se aika vaan riensi nopeesti!
Tää jälkimmäinen työpaikka oli paljon mukavampi kuin ensimmäinen ja työporukkakin oli todella kiva! Annoin viimeisenä työpivänä heille kiitoskortin ja sain vastineeksi myös oman kiitoskortin heiltä =)

Viimeisenä työpäivänä oli kesäloman alkamisseremonia, jossa tarhan opettajat esittivät näytelmän ja lopuksi lapset tekivät kesälomalupauksia. Sain pitää kiitospuheen mikrofonin kera koko tarhalle, siinä viimeistään tajusin, että nyt on tämäkin osa mun elämästä ohi.
Otettiin muutama yhteiskuva muistoksi ja sitten olikin jo aika jättää tarha taakse ja aloittaa kesäloma =)

                                              Siinä mä oon lasten keskellä viimeistä kertaa =(

Nyt on sadekausikin ohi ja tuntuvat kesähelteet piinaavat... Ei tarvitse muuta tehdä kuin istua huoneessa niin hiki valuu virtana pitkin otsaa =D

Huomenna ja torstaina liityn japaninopettajani englannintunneille kertomaan hieman itsestäni, ajastani Japanissa sekä Suomesta ja sen kulttuurista.

Ensi viikon viikonloppuna on jo ICYE:n loppuarviointileiri! Leiri pidetään Shigan prefektuurissa ja vietämme sen vuoristossa, ensimmisen työpaikkani omistamassa mökissä, jossa kävimme jo maaliskuussa Tenkimuran väen kanssa viettämässä päiväretkeä. (Taisin kirjoittaa siitä jotain maaliskuussa).
Leiriin saapuvat kolme muuta vapaaehtoista, Japanilaisia vapaaehtoisia, jotka ovat juuri palanneet takaisin omilta vapaaehtoistyöjaksoiltaan ympäri maailmaa, sekä tietysti ICYE:n väki Tokiosta.
Leiriä varten on valmistettava 20 minuutin puhe siitä kuinka viimeiset puoli vuotta ovat Japanissa kuluneet ja tietysti kuvien näyttämistä koko porukalle.

Leirin jälkeen onkin enää reilu viikko aikaa Japanissa... haikea tunnelmahan tässä tulee lähdön takia, mutta ainakin vähän piristää se, että viimeisen viikon vietän Tokiossa! Jossa meinaan käydä kaikissa haluamissani paikoissa =) Joten siitä olen erittäin innoissani, kun en silloin saapuessani kerinnyt käydä melkein missään kun päivittäin oli japanin tunnit toimistolla klo 9-17 ja matkoihin meni reilu tunti ja olin aina niin väsynyt pitkien päivien jälkeen... mutta nyt saan sitten kiireettä kierrellä Tokiota!

En tiedä kirjoitanko blogiin enää mitään, paitsi sitten kun palaan Suomeen, jotta voin päivittää viimeisen viikon tapahtumia.

Toki saatan jatkaa blogiani ensi vuonna, kun suunnitelmissani on muuttaa ensi syksynä Tokioon opiskelemaan japanin kieltä ja käymään kielikursseilla. Tämä suunnitelma on vasta alkuvaiheessa, mutta saa nähdä tuleeko siitä mitään. Toivottavasti =)

Kiitos jo nyt kaikille, jotka jaksoivat blogiani lukea ja hyvää kesän jatkoa!
=)

4 kommenttia:

  1. Olisi kiva, jos kertoisit esim. kulttuurieroista, sinut yllättäneistä asioista /tilanteista jne. Ja kuvia saa laittaa!
    Itse haaveilen Japaniin vapaaehtoiseksi lähivuosina, mutta on niin paljon muuta suunnitelmaa/haaveita, etten tiedä mitä toteuttaisi ja missä järjestyksessä. Mikä oli muuten matkabudjettisi? Sitäkin olen miettinyt, millä summalla kannattaa lähteä ettei koko ajan tarvitse miettiä mitä voi tehdä ja mitä ei.

    VastaaPoista
  2. Vau, suuret ovat suunnitelmat :) Itsekkin olen haaveillut Japanissa asumisesta, mutta en osaa sanoa, tuleeko se ikinä toteutumaan. Tokiossa on ainakin sika kallista asua :/ Noh, ainhana voi aloittaa Helsingin yliopiston Itä-Aasian tutkimuslaitoksesta.
    Tokiossa on kyllä vaikka mitä nähtävää! Itse haaveilen Akihabarasta ja Harajukusta varsinkin ^^ Toivottavasti pääsen niihin paikkoihin tuhlaamaan rahojani, jahka sinne pääsen ;) Ja Roppongi Hills jäi minulta pari vuotta sitten käymättä, jos tänä vuonna sitten onnistaisi :)

    Itse aijon jossain vaiheessa perustaa oman blogin omasta vapaaehtoismatkastani ja voin antaa sulle sitten osoitteen, jos sitä seurata haluat :)

    VastaaPoista
  3. Mari: Kyllä täällä kuukaudessa kuluu ainakin pari sataa euroa. Järjestöltä saatavat 72 euroa ei kyllä auta paljoakaan, mutta onhan se ihan mukava lisä. Japani kun on melkein yhtä hintava kuin Suomikin... Toki riippuu siitäkin onko säästeliäs vai ei. Itse ainakin tykkään tuhlata rahaa ja kyllä vähemmälläkin summalla olisin täällä pärjännyt.

    Tassu: Elämä on sitä varten että haaveet toteutetaan =) Pitää vain tehdä elämästä paras mahdollinen, sillä kerran se meille vain suodaan, joten miksi ei tekisi/kokeilisi kaikkea mahdollista? (jos vaan on varaa)
    Joten ei muuta kuin tänne muuttamaan =P
    Ollaan jo mun parhaan ystävän kanssa suunniteltu Tokiossa asumista ja asunnon jakamista, niin samalla vähenee vuokrakin puolella. Nerima ja Nakano, sekä Adachi ja Arakawa houkuttelevat erityisesti halvoilla asunnoillaan =) Sopiva koulukin on jo löytynyt, jossa meinaan kieltä opiskella. Nyt puuttuu vaan raha, jota on tultava Suomeen tienaamaan ensi vuodeksi =)

    Itä-Asian tutkimusta meinasinkin mennä opiskelemaan sitten hamassa tulevaisuudessa. Sitä kautta voi sitten tulla jälleen kerran Japaniin vaihtovuodeksi ja siinähän saa samalla asunnonkin ja kaikki joten raha tuskin on ongelma.

    Toki seuraan blogistasi sitten omia seikkailujasi Nipponissa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, nyt huomasin, että oma "eka työpaikkani" on sama, kuin joka oli teikäläisellä :P

      Poista